Duizend Menenaars schrijven samen een boek

Redactie KW

Duizend mensen die samen een verhaal schrijven. Deze reuzen schrijfsessie in het Cultuurcentrum De Steiger in Menen maakte deel uit van “Wij Varkenland” een rondreizend cultuurproject rond de identiteit van de West-Vlaming. Als Menen er in slaagt om 1000 mensen samen te brengen is dat meteen ook goed voor plaatsje in het Guinness Recordboek.

Menenaar en auteur Willy Spillebeen schreef de eerste zinnen. Het verhaal is geïnspireerd op de verdwijning van de sasmeester in Kachtem. De zaak is nooit opgelost en zorgde in 1974 voor heel wat ophef. Aan de deelnemers wordt gevraagd om één zinnetje aan het verhaal toe te voegen.

Los zand

De actie startte vanmorgen om halfacht en loopt tot middernacht. Het wereldrecord staat momenteel op naam van 950 Ierse schrijvers en Menen wil het beter doen. Het eindresultaat moet een compleet fictief verhaal opleveren waaraan door duizend schrijvers is meegeschreven. Willy Spillebeen: “Het moet een verhaal worden dat aan elkaar hangt. Spannend ik hoop het. Het zal wel los zand zijn, anders zou een boek schrijven veel te gemakkelijk zijn.

Alle auteurs in spé kregen een diploma voor hun moeite. Het is de bedoeling dat er een digitale versie verschijnt van dit schrijversproject.

Duizend Menenaars schrijven samen een boek

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier