Duivenstad Oostende heeft geen duivenlokaal

Redactie KW

Dit weekend worden de Nationale Duivendagen in Oostende georganiseerd. Dankzij deze driedaagse, een initiatief van de Koninklijke Belgische Duivenbond dat als sinds 1984 jaarlijks meer dan 15.000 duivenliefhebbers naar de Stad aan Zee haalt, staat Oostende bekend als echte duivenstad. Het is dan ook schrijnend dat de laatste overgebleven duivensportvereniging van Oostende het zonder lokaal moet stellen.

De Vriendenbond is de laatste overgebleven duivensportvereniging in Oostende. Tot vorig jaar vonden de duivenliefhebbers onderdak in de kantine van de voetbalploeg Hoger Op op het Mispelplein, maar in september 2010 kregen ze te horen dat ze plaats moesten ruimen voor VG Oostende.

Een jaar later zit De Vriendenbond nog altijd zonder lokaal en moet secretaris René Mongaré noodgedwongen zijn ‘zitdagen’ houden in Café Relais. “We moesten de kantine verlaten omdat VG Oostende er maaltijden aanbiedt en dat niet combineerbaar was met de aanwezigheid van onze vereniging. Sindsdien zitten we zonder lokaal. We hopen echt dat het stadsbestuur ons een helpende hand biedt. In andere gemeenten krijgen de duivenclubs wel een lokaal ter beschikking. In Oostduinkerke hebben ze zelfs een nieuwe chalet gekregen! ‘t Is om zot van jaloezie van te worden!”, aldus René.

(FRO/SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier