Duiven opgesloten in Sint-Amandskerk in Roeselare ?

Redactie KW

De Roeselaarse dierenvriendin Veerle Vinckier heeft aan het vogelopvangcentrum gemeld dat er duiven opgesloten zitten in de toren van de Sint-Amandskerk. De priester gaf echter geen toestemming om de toren te betreden.

Nadat Veerle Vinckier bot ving via het vogelopvangcentrum verwittigde ze de milieudienst van Roeselare, maar daar wordt gemeld dat de deuren openstaan en dat de dieren vrij in en uit kunnen vliegen. Na tussenkomst van de politie ging de Roeselaarse milieudienst toch kijken, maar er waren geen duiven te bespeuren.

“Nog steeds duiven vast”

“Tijdens een avond heb ik de toren van de Sint-Amandskerk gefilmd en er worden nog steeds duiven vastgehouden”, vertelt Veerle Vinckier. “Gelukkig heeft het de laatste tijd veel geregend, waardoor de dieren toch wat zullen kunnen drinken. Omdat de politie verder niets kan doen, probeer ik het nu via het schepencollege van de stad Roeselare. Ik heb me al geïnformeerd bij GAIA en daar werd me verteld dat dieren opzettelijk vasthouden zonder eten of drinken dierenmishandeling is.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier