Duitse investeerder koopt K in Kortrijk

Redactie KW

Het shoppingcenter ‘K in Kortrijk’ is verkocht aan de Duitse investeerder Union Investment Real Estate. Dat schrijft Trends online. Verkoper is de Nederlandse projectontwikkelaar Foruminvest, dat het nieuws ondertussen heeft bevestigd. “De koop is donderdag ondertekend”, zegt woordvoerder van Foruminvest Peter Verlinden.

Het bedrag wordt genoemd van 200 miljoen euro, maar dat wordt ontkend noch bevestigd. K in Kortrijk opent haar deuren rond 11 maart 2010.

“De verkoopprijs is niet relevant maar we geven toe dat het om de grootste retailinvestering dit jaar gaat in België”, zegt Verlinden.

Shoppingcenter K in Kortrijk telt alles samen een winkeloppervlakte van 33.000 m2 en 20 appartementen en 1.050 ondergrondse parkeerplaatsen.

Foruminvest blijft verantwoordelijk voor de afwerking van de bouwwerken en treedt ook op als manager van het shoppingcentrum na de opening in maart. “Uiteraard werd de stuurgroep van het shoppingcentrum op de hoogte gebracht van zodra de koop was beklonken”, zegt Verlinden. “Alle engagementen die door ons werden aangegaan met de stad Kortrijk blijven ook behouden. Met uitzondering van de eigenaar, verandert er dus eigenlijk niets aan het hele project K in Kortrijk.”(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier