Dubieuze eigenaar zinkende boot in Ieper is onvindbaar

Redactie KW

Al maanden ligt de ‘Sautelicot’ verwaarloosd en half gezonken in het water van het Ieperleekanaal. De scheepvaartpolitie is op zoek naar de eigenaar, de 37-jarige Fransman Arnaud B., die onlangs een celstraf kreeg omdat hij drugs had verhandeld. Na de geluidsoverlast in zijn dancing Activy in Geluveld en zijn nachtcafé Ibiza in Ieper, het faillissement van O’Kaai69 en de drugshandel vanuit de Au Carillon op de Leet, komt Arnaud B. nu dus nog maar een keer op bedenkelijke wijze in beeld.

Tot vóór de hevige sneeuwval van december was er weinig opmerkelijks te zien aan de boot, maar de dooi na de sneeuw bracht de stand van het water op zijn hoogste peil zodat de Sautelicot (de naam komt van een soort garnaal) voor een deel op de oever kwam te liggen. Toen het waterpeil weer zakte kapseisde de boot en ligt nu helemaal scheef in de Ieperlee. De scheepvaartpolitie is op zoek naar de eigenaar maar die blijft voorlopig onvindbaar. Het gaat om de beruchte Fransman Arnaud B., volgens velen een gangster eerste klasse. Tot enkele maanden geleden had hij een ‘adres’ in Brugge : in de gevangenis. Na zijn vervroegde invrijheidsstelling verdween hij. Op maandag 10 januari veroordeelde de Ieperse rechtbank B. tot drie jaar cel waarvan één jaar met uitstel en een effectieve boete van 11.000 euro. Vanuit zijn café Au Carillon op de Leet – dat toen bekend stond als een echt ‘drugshol’ – had hij drugs verhandeld.

Onderzoek gestart

Willy Hoornaert (foto) is in Ieper havenmeester sinds 1995 en kaartte de situatie aan. „Toen de eigenaar van de Sautelicot aanmeerde stelden we hem voor lid te worden van onze club. Hij ging daar niet op in. Pas onlangs vernam ik dat de man niet bepaald een koorknaap is en nogal wat veroordelingen op zijn palmares heeft. Toen de boot onlangs kapseisde verwittigde ik de waterwegbeheerder WenZ (Waterwegen en Zeewezen) en de scheepvaartpolitie. Die laatste is een onderzoek gestart naar de eigenaar, maar niemand weet waar hij op dit moment verblijft.

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier