Dubbele brandstichting in Aartrijke?

Redactie KW

In de nacht van donderdag op vrijdag is op twee plaatsen in Aartrijke brand uitgebroken. Gezien de korte tijdspanne en het feit dat beide branden bij elkaar in de buurt lagen, rijst het vermoeden van brandstichting. Gelukkig raakte niemand gewond.

Vannacht moest de brandweer van Torhout in allerijl uitrukken voor een brand in de Ossebilkstraat in Aartrijke. Er was brand ontstaan aan een garage annex berging bij een woning, en die sloeg vervolgens over op een ‘zomerhuis’ vlakbij. Dat liep zware averij op, maar de eigenlijke woning kon gelukkig gevrijwaard worden. “Die oproep was om 1.10 uur binnengekomen”, aldus brandweercommandant Bernard Diopere. “Amper twintig minuten later – we waren dus nog ter plaatse in de Ossebilkstraat – volgde alweer een tweede oproep, deze keer voor een brand in een tuinhuis in de Ferdinand Maertensstraat in het centrum van Aartrijke. Uiteraard waren we ook daar snel ter plaatse en was het vuur snel geblust, al is er ook behoorlijk wat schade: door de hitte is er schade aan het venster, de deur en de rolluiken. Het waren buren die ons alarmeerden.”

Twee gelijkaardige branden op een boogscheut van elkaar rond hetzelfde tijdstip: het doet vermoeden dat er brandstichting in het spel is. “De politie heeft dan ook al een onderzoek ingesteld en in de loop van de dag komt ook het parket ter plaatse voor sporenonderzoek”, bevestigt commandant Diopere.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier