“DSK gezien bij prostituees in Kortrijk”

Redactie KW

Volgens La Dernière Heure zaterdag zijn er diverse getuigen die Dominique Strauss-Kahn (DSK), de gewezen directeur van het Internationaal Monetair Fonds, in Kortrijk hebben gezien toen hij er prostituees ontmoette.

Verscheidene getuigen zeggen dat ze Dominique Strauss-Kahn, ex-directeur van het Internationaal Monetair Fonds, in Kortrijk gezien hebben toen hij er prostituees ontmoette, schrijft La Dernière Heure zaterdag. De krant verwijst naar de prostitutiezaak in hotel Carlton in Rijsel.

De Fransman Dominique Alderweireld, bijgenaamd Dodo la Saumure, werd in het kader van deze zaak in Kortrijk aangehouden, waar hij bordelen en massagesalons uitbaatte.

Volgens de krant “leek DSK een bijzondere voorliefde te hebben voor deze Belgische prostituees met wie hij afsprak in luxehotels”.

Getuigen zeiden aan La Dernière Heure dat ze de gewezen topman van het IMF meermaals in het restaurant van een sterrenhorel in Kortrijk zagen in het gezelschap van een prostituee die bekend is in het plaatselijke wereldje.

DSK vraagt zo snel mogelijk door het Franse gerecht verhoord te worden in deze zaak.

(Belga, foto EPA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier