Drumband El Fuerte geselecteerd voor Wereld Muziek Concours in Nederlandse Kerkrade

Redactie KW

Drumband El Fuerte werd deze week geselecteerd voor de 16e editie van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade in Nederland. ?Het WMC wordt gezien als de Olympische spelen van de muziekwereld?, zeggen Jurrie Delporte en Sofie Hennebel van Drumband El Fuerte.

„Dit evenement vindt plaats in Kerkrade in Nederland en dit gedurende de vier weekeinden van 9 juli tot 2 augustus, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag” vertelt Jurrie Delporte en Sofie Hennebel. „In Kerkrade komt elke vier jaar, tijdens het WMC, de wereld samen om te musiceren en te genieten van muziek en gezelligheid, onder de noemer The World meets in Music. Het WMC kan rekenen op tienduizenden deelnemers van over de hele wereld en honderdduizenden bezoekers die Kerkrade omtoveren tot het wereldwijde middelpunt van muziek.”

? Prijzenkast


Jurrie Delporte en Soffie Hennebel benadrukken dat de selectie voor dit tornooi voor de drumband El Fuerte een hele eer is. „Dit is de kers op de taart voor het behalen van verschillende provinciale, nationale en internationale titels. De voorlopige deelname van onze drumband is vastgelegd voor zaterdag 1 augustus. Een definitieve bevestiging hiervan zullen we ontvangen in de loop van de maand februari. Meteen kunnen we weer aan de slag, repeteren, repeteren… en organiseren van dit alles”, lacht Jurrie Delporte.

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekeljiks Nieuws Kust) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier