Drukkerijen Van Maele en Vansevenant fusioneren

Redactie KW

De grafische bedrijven Van Maele uit Brugge en Vansevenant uit Ieper gaan fusioneren en circa 2 miljoen euro investeren in nieuwe technologieën. De fusie past in een strategie om de concurrentie voor te blijven. Bij het fusiebedrijf werken 14 personeelsleden. De nieuwe vennootschap krijgt de naam NV Van Maele Vansevenant.

Het nieuwe fusiebedrijf gaat onder meer investeren in een nieuwe thermische plaatbelichter met bijhorende workflow en de laatste generatie vijfkleuren grootformaat offsetpers laktoren. De nieuwe pers komt in de gebouwen van Van Maele te staan in Brugge. Daar worden vanaf eind januari de activiteiten gecentraliseerd.

“Door deze fusie en de verdere optimalisatie van de productieprocessen willen we ons wapenen tegen de hevige concurrentiestrijd in de grafische markt”, zegt zaakvoerder Lieven Van Maele. “De investering past ook binnen de vraag van de markt naar snelle levertijden. Met de traditionele drukpersen wordt het steeds moeilijker om hieraan te voldoen. Bij de keuze van de nieuwe pers werd ook aan het milieu gedacht. We drukken ook uitsluitend op Forest Stewardship Council (FSC) gelabeld papier dat afkomstig is uit duurzaam bosbeheer.”

Drukkerij Van Maele werd in 1946 opgericht door Charles Van Maele. Lieven Van Maele behoort tot de derde generatie. Het bedrijf is actief op de Belgische en Nederlandse markt. Drukkerij Vansevenant werd in 1947 opgericht door de broers Vansevenant en richt zich naast de Belgische ook op de Franse markt. (BEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier