Drukkerij Walleyn Graphics stopt

De drukkerij Walleyn Graphics in Brugge houdt ermee op. Het bedrijf is niet failliet, maar beslist om te sluiten om het niet zover te laten komen.
Redactie KW

De drukkerij Walleyn Graphics in Brugge houdt ermee op. Het bedrijf is niet failliet, maar beslist om te sluiten om het niet zover te laten komen. Veertig mensen verliezen hun baan. De verslagenheid is groot. Walleyn Graphics drukt uitsluitend boeken in zwart-wit. Ze maken veel handleidingen voor multinationals. Maar de bestellingen van die grote ondernemingen zijn sinds de economische crisis meer dan gehalveerd. En die verliezen kan het bedrijf niet opvangen.

Herman Walleyn, die nu al dertig jaar de drukkerij leidt, is de derde generatie in het bedrijf. Met heel veel pijn in het hart heeft hij beslist om de drukkerij te sluiten. Tot een faillissement wil hij het niet laten komen. Walleyn Graphics drukt zwart-wit boeken, de laatste jaren steeds meer handleidingen voor grote multinationals.

En dat kan het bedrijf niet zomaar opvangen. De afbetalingen voor het goed uitgeruste machinepark lopen. Lannoo Printing uit Tielt neemt de klantenportefeuille over, een andere drukkerij de machines. Walleyn werkt nog een aantal bestellingen af.

Er werken 39 mensen bij Walleyn Graphics. Zij verliezen binnenkort hun baan. Na 88 jaar zal de drukkerij wellicht eind mei de deuren sluiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier