Drukkerij Goekint in Oostende voorlopig beschermd tegen schuldeisers

Redactie KW

Er wordt een overnemer gezocht voor het grafische bedrijf Goekint uit Oostende. De onderneming heeft bij de rechtbank in Oostende de bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers. Die bescherming duurt 3 maand en kan verlengd worden. Bij Goekint werken ongeveer 50 mensen.

Door de toepassing van de wet op de continuïteit kan Goekint tot 10 augustus niet failliet verklaard worden. In deze periode moet het op zoek naar kandidaat-overnemers voor het hele bedrijf of delen ervan. Volgens de directie is de economische crisis de aanleiding voor de slechte cijfers in het bedrijf. Het levert vooral drukwerk aan bank- en verzekeringsinstellingen. Al van voor de aanvraag tot bescherming heeft Goekint onderhandelingen met een mogelijke overnemer uit Hoboken. Drukkerij Goekint zou in Oostende blijven, maar zou wel herstructureren. Het is wel niet zeker of alle werknemers kunnen blijven.

FSC

Drukkerij Goekint is opgericht in 1929 door Arthur Goekint in Bredene. Op initiatief van zijn zoon en oud-burgemeester van Oostende verhuisde het bedrijf naar de stad aan zee en groeide uit tot de grootste drukkerij van de streek met omzet van 7,5 miljoen euro. Enkele jaren geleden nog kreeg het bedrijf als één van de eerste in ons land het FSC-keurmerk. Dat is een internationaal kwaliteitslabel dat garandeert dat alleen hout uit duurzame bossen wordt gebruikt voor het papier in de drukkerij. Het maakte van duurzaam ondernemen de bedrijfspolitiek en investeerde zelfs 12 miljoen euro in nieuwe productiecapaciteit.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Drukkerij Goekint in Oostende voorlopig beschermd tegen schuldeisers

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier