Drukke tijden voor folkrockband Et Encore uit Deerlijk

Redactie KW

De komende zomer oogt indrukwekkend en internationaal voor de groep: Denemarken, Frankrijk en Italië staan op het programma.

Et Encore is ontstaan in Deerlijk en heeft er nog altijd zijn thuisbasis. Ze speelden al op talrijke festivals in binnen- en buitenland. Niettemin blijft het een groep van vier Deerlijkse vrienden, die aangevuld werd met een violist uit Kemmel en recent ook een bassist uit Aardenburg in Nederland. Het opzet blijft nog altijd hetzelfde: gezellige folkrock spelen waarop zowel oud als jong een feestje kan bouwen.

“We zijn er als enige Belgische groep weer bij dit jaar op het Skagenfestival in Denemarken”, vertelt Kris Ravelingien. “De week erop zijn we een heel stuk meer naar het zuiden terug te vinden, tussen de oude viermasters in Frankrijk op ‘Fêtes de la Mer’ in Boulogne sur Mer. Halfweg september zijn er twee optredens in Busto Arsizio. Dit is een authentiek Italiaans stadje dichtbij Milaan. terug naar het zonnige Italië om als een van de weinige buitenlandse bands samen met hen hun twintigste verjaardag te vieren.”

Na nog een optreden op de Ajuinmarkt in Gentbrugge, zal de groep focussen op de nieuwe live-cd die in het najaar op stapel staat.

(RD-foto DRD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier