Drukke kerstperiode

Redactie KW

De Brugse toerismeschepen Jean-Marie Bogaert en de Brugse hotelsector zijn positief over de kerstvakantie in Brugge. De voorbije dagen was het immers bijzonder druk in de binnenstad.

“Zowel op dagtoerisme als verblijfstoerisme scoren wij momenteel bijzonder goed met Brugge. In de winkels werd heel wat verkocht en ook de horeca deed het goed. We verwachten natuurlijk een kalme januari maand voor het toerisme in Brugge maar de vorige jaren was dit niet anders. Het is afwachten wat de maanden februari en maart zullen brengen maar te vroeg om nu reeds te oordelen dat wij met Brugge het slachtoffer zouden worden van de crisis”, stelt de Brugse toerismeschepen Jean-Marie Bogaert.

Volgens Thierry Lemahieu, uitbater van het Brugse hotel Prinsenhof, draait zijn hotel nu niet spectaculair minder dan de vorige jaren. “We merken een zelfde trend en ik verneem in de sector nog geen paniekreacties. De periode rond Kerstdag was zoals steeds wat kalmer in vergelijking met de komende dagen rond Nieuwjaar. In het hotel merk ik nu reservaties van allerlei nationaliteiten gaande van Fransen, Britten, Spanjaarden, Nederlanders en zelfs heel wat Belgen die een nachtje blijven in Brugge”, stelt Thierry Lemahieu. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier