Drukke eindejaarsperiode voor Brugse horeca

Redactie KW

Twee op drie restaurants zijn volzet op oudejaarsavond

HoReCa Brugge, de beroepsorganisatie van ondermeer restaurants, heeft een rondvraag gedaan bij 500 ondernemingen over het verloop van het aantal restaurantboekingen voor de eindejaarperiode. “Uit onze rondvraag blijkt dat de eindejaarboekingen zeer goed lopen zowel te Brugge als in het Brugse ommeland.” zegt Philippe Le Loup, voorzitter van de Sectorcommissie Restaurants. Vooral Oudejaarsavond blijkt goed te scoren.

” Een week vóór kerstdag waren al twee zaken op drie bijna volgeboekt en dit zowel voor kerstavond als voor nieuwjaarnacht. Nieuwjaar is elk jaar druk en dit blijkt zeker voor de nacht van 31/12/2012 op 01/01/2013 het geval te zijn.

Op nieuwjaarsdag is de bezetting iets minder. Toch was reeds ruim een derde van onze bevraagden voor 75% of meer geboekt. Nu is dit reeds het geval voor meer dan de helft van de restaurants.

In vergelijking met vorig jaar zijn de vooruitzichten zeker beter. Dit jaar gebeuren de reservaties immers vlugger en talrijker dan vorig jaar. Wie nog van plan is om een tafel te boeken moet zich haasten en doet dit best onmiddellijk”.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier