Drukke dagen voor brandstoffenhandelaars

De winterprik bezorgt de brandstoffenhandelaars veel extra werk.
Redactie KW

De winterprik bezorgt de brandstoffenhandelaars veel extra werk. In onze provincie krijgen de meeste handelaars een derde meer bestellingen binnen dan normaal. Niet alleen het weer, vooral de olieprijs is doorslaggevend. Een liter stookolie kost de helft minder dan vorige zomer. En ook de verkoop van brandhout loopt vlot.

“Het is inderdaad bijzonder druk, we zitten met een stijging tot dertig procent meer bestellingen dan normaal. Dat komt vooral door de koude, maar de prijs is nu ook bijzonder gunstig”, zegt brandstoffenhandelaar Stijn Detavernier uit Wingene.

De prijs van stookolie is inderdaad flink gezakt. Vanaf 2.000 liter betaal je iets meer dan 42 eurocent, of de helft minder dan afgelopen zomer. Maar door de grote vraag kunnen de meeste handelaars vaak niet meteen leveren.

Niet alleen stookolie doet het goed, veel West-Vlamingen hebben blijkbaar ook een houtkachel staan. Frank Puype uit Tielt verkoopt dubbel zoveel brandhout dan normaal. “Veel mensen hebben een houtkachel gezet, en die moet branden, en de stookolie was bovendien duur, dus dat is de populariteit gebleken van brandhout”, zegt Frank Puype.

Volgens de federatie van Brandstoffenhandelaars is verwarmen met stookolie of zelfs brandhout tegenwoordig veel voordeliger dan aardgas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier