Drugsverslaafd trio zette in regio Ieper-Poperinge zelf netwerk op

Redactie KW

De raadkamer van Ieper handhaaft de aanhouding van een trio twintigers uit de regio Ieper-Poperinge, dat een netwerk van drugsverkoop opzette. De aankoop gebeurde grotendeels in Nederland. Twee van hen kwamen eerder al in aanraking met het gerecht.

Al op 21 april liet de Ieperse onderzoeksrechter drie jongeren uit Zonnebeke, Ieper en Poperinge aanhouden. Het nieuws werd pas nu bekendgemaakt omdat er na de aanhoudingen nog nieuwe huiszoekingen gebeurden en ook derden (afnemers en leveranciers) in deze drugszaak werden verhoord. Die nieuwe huiszoekingen en verhoren leverden echter geen nieuwe aanhoudingen op.

Weed, speed, cocaïne,…

Onderzoek naar de handel en wandel van het trio startte enkele maanden geleden omdat er sterke vermoedens waren dat het drietal een netwerk van drugsverkoop in de regio Ieper-Poperinge beheerde. Allerlei drugs werden verhandeld : weed, speed, cocaïne,… De aankoop gebeurde grotendeels in Nederland.

Het onderzoek wordt nog verder gezet. Het trio kampt zelf met een verslavingsproblematiek. Twee van hen kwamen eerder al in aanraking met het gerecht en werden veroordeeld voor drugsverkoop en -gebruik. (JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier