Drugstrio blijft aangehouden

Redactie KW

De raadkamer van Ieper heeft de aanhouding van drie Fransen van Marokkaanse afkomst bevestigd. Het trio uit Dreux werden aangehouden tijdens een Frans-Belgisch drugrazzia op vrijdag 13 augustus. Een vierde persoon, de huurder van een appartement in de Kleppestraat in Dadizele, is eerder al vrijgelaten.

Het trio dat dinsdag voor de raadkamer verscheen, werd opgepakt in het Henegouwse Herseaux. Op datzelfde moment werden in een appartement in Dadizele, een loods in Menen en op verschillende locaties in Noord-Frankrijk huiszoekingen uitgevoerd. De speurders vonden 225 kilo cannabis, 6 kilo heroïne en 3 kilo cocaïne, voornamelijk bedoeld voor de Franse markt.

Bendevorming

Onderzoeksrechter Luc Lammerant hield de drie aan op verdenking van bendevorming, bezit en handel van drugs en wapenhandel. Hun aanhouding is nu bevestigd. Vorige week verschenen de drie al eens voor de raadkamer, maar de zaak werd toen uitgesteld op vraag van de verdediging. In Frankrijk werden tijdens dezelfde razzia ook nog eens vier verdachten opgepakt.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier