Drugsbende glipt wellicht door de mazen van het net wegens verjaring feiten

Redactie KW

Een tiental leden van een grootschalige drugsbende heeft zich dinsdag bij de correctionele rechter in Kortrijk moeten verantwoorden. Wellicht zullen de beklaagden een straf ontlopen, omdat de feiten intussen verjaard zijn.

Begin jaren negentig smokkelde de drugsbende hasj en cannabis van Marokko via België en Nederland naar Engeland. Om zich een dekmantel te verschaffen, maakte de bende gebruik van firma’s die in financiële ademnood verkeerden. De drugs werden onder meer verstopt tussen tapijten.

In januari 1996 startte de politie een gerechtelijk onderzoek naar de bende. De bal ging harder aan het rollen toen één van de beklaagden, vrachtwagenbestuurder Ben V., in Engeland werd tegengehouden terwijl hij in het bezit was van 500 kilogram cannabis. “In totaal verhandelde de bende duizenden kilo’s drugs”, sprak de openbaar aanklager.

Politie en parket deden jaren al het mogelijk om de georganiseerde bende op te rollen maar nu de feiten verjaard zijn, glippen de beklaagden wellicht door de mazen van het net. “Al ons werk is voor niets geweest”, besloot de openbaar aanklager ontgoocheld. Op 4 december volgt het vonnis.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier