Druggebruiker sliep roes uit in Brugs zonnebankcentrum

Redactie KW

Zondagavond omstreeks 21 uur alarmeerde de uitbater van een zonnebankcentrum in de Blankenbergse Steenweg in Brugge Sint-Pieters de politie, toen hij in zijn centrum een man aantrof die duidelijk in een zware roes verkeerde.

Het zonnebankcentrum heeft uit veiligheidsoverwegingen een verklikkersysteem dat in werking treedt als een klant te lang in een zonnebankcabine vertoeft. Toen de uitbater poolshoogte nam in de cabine, vond hij de man in kwestie op de grond. Het ging om een 22-jarige Bruggeling. Die bleek nogal wat drugs ingenomen te hebben en was zij roes aan het uitslapen. Bovendien werd heel wat weed en speed aangetroffen bij de verdachte.

De man vloog in de politiecel en werd ter beschikking gesteld van het parket. Maar de druggebruiker kon deze ochtend na een nachtje cel nog niet verhoord worden. Hij was nog altijd onder invloed. Pas na verhoor zal het parket oordelen of de man in kwestie voor verdere aanhouding voor de Brugse onderzoeksrechter moet geleid worden.

Eerst wil de procureur nagaan of deze Bruggeling in kwestie ook drugs dealde. De aangetroffen hoeveelheid weed en speed overtreft een dosis voor eigen gebruik. Dat laat vermoeden dat de verdachte ook anderen bevoorraadde. Het zonnebankcentrum zelf is niet verwikkeld in deze drugaffaire. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier