Droommachines staan tentoon op My Machine

Redactie KW

In de oude NMBS loods in Kortrijk is de week van het ontwerpen van start gegaan. Eén van de blikvangers daar is de tentoonstelling ‘My Machine’, het sluitstuk van het project waarbij leerlingen en studenten droommachines uitvinden, ontwerpen en bouwen. Vandaag mochten de jonge uitvinders hun machines uitproberen.

Billenkletsmachine
Leerlingen van de gemeentelijke basisschool uit Oostduinkerke waren op zoek naar een manier om bij regenweer droog te blijven tijdens hun verplaatsing naar de containerklas. Ze lieten hun idee ontwerpen en uitvoeren door studenten en leerlingen uit het technisch en hoger onderwijs en dat resulteerde in een bijzondere tentenparaplu. De billenkletsmachine is dan weer een uitvinding van leerlingen van vrije basisschool De Ark in Oekene. Maar op de tentoonstelling staan nog meer bizarre uitvindingen tentoon. Zo is er ook een spionbij en een chocomelkmachine.

My Machine, het innovatietraject van kindertekening tot tastbare droommachine loopt nog tot en met zondag in de oude NMBS-loods in Kortrijk. (AD)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier