Dronken man zwaait met alarmpistool op camping in Nieuwpoort

Redactie KW

Een man van 38 uit Koksijde haalde dinsdagavond een alarmpistool boven nadat de uitbater van een frituur hem naar een café had doorverwezen, toen hij om een pakje sigaretten vroeg. Hij moet op 13 september al voor de rechter verschijnen.

Op een camping in de Kinderlaan in Nieuwpoort brak dinsdagavond even paniek uit nadat een dronken man met een wapen stond te zwaaien. Hij stapte een frituur binnen en wilde er een pakje sigaretten kopen. De uitbater weigerde en verwees hem door een nabijgelegen café. Onder meer twee klanten die bij de friturist op het park stonden aan te schuiven kregen met de man te maken. De politie kwam ter plaatse en pakte hem op.

Wildplassen

Het wapen bleek een alarmpistool van 9mm te zijn. Een dag eerder was de man ook al aan het wildplassen tegen een winkelraam in de Kinderlaan. Ook toen werd hij meegenomen naar het politiecommissariaat en bleek hij veel te veel te hebben gedronken.

De man werd gearresteerd maar intussen alweer vrijgelaten. Dankzij het snelrecht zal de man uit Koksijde immers al op 13 september voor de rechtbank verschijnen.

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier