Drinkwaterfontein ingehuldigd in het kader van Jong Kortrijk Spreekt

De kinderen steunen het project Join the Pipe. © ICK
Redactie KW

Dinsdagavond werd aan het Poortgebouw V-Tex in de Pieter De Conincklaan in Kortrijk een drinkwaterfontein officieel ingehuldigd.

Tientallen kinderen van buurtschool V-Tex, basisschool Sint-Jozef en basisschool Drie Hofsteden mochten er proeven van het water uit de drinkwaterfontein. Tijdens de budgetgames van Jong Kortrijk Spreekt vorig jaar kozen de kinderen van de Sint-Jansbuurt welke kindvriendelijke aanpassingen er aan hun buurt moesten gebeuren. Uiteindelijk werden er vijftien voorstellen weerhouden voor een totaalbudget van 30.000 euro.

Eén van die ideeën was de installatie van een drinkwaterfonteintje aan de V-Tex. Hiermee willen de kinderen gratis drinkwater voor alle kinderen die spelen in de buurt, maar steunen ze ook het project Join the Pipe. Dit is een sociaal project, ontstaan in Nederland, dat drinkbaar kraanwater over de hele wereld promoot. Naast de fontein aan hun eigen Poortgebouw komt er hierdoor ook een watertappunt in een ontwikkelingsland, wat een extra reden was voor de kinderen om voor de drinkwaterfontein te kiezen.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier