drinkwater niet radio-actief besmet

Redactie KW

Het drinkwater van Poperinge is niet radio-actief besmet. Dat verzekert de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW).

Het drinkwater van Poperinge is niet radio-actief besmet. Dat verzekert de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) in een mededeling aan het stadsbestuur van Poperinge. De voorbije dagen doken persberichten op waarin werd verwezen naar meetresultaten van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) uit 2006, waaruit blijkt dat er alfastraling is waargenomen in het dinkwater van Poperinge. Die zou zijn veroorzaakt door de natuurlijke radio-actieve stof radium.

Het drinkwater in Poperinge is dus kwalitatief in orde, en normaal bruikbaar. Er zijn geen metingen die aantonen dat het drinkwater van Poperinge uranium bevat. De VMW wil wel op korte termijn een uitgebreid onderzoek organiseren, om het probleem uit te klaren.

Het stadsbestuur van Poperinge vindt het intussen niet kunnen dat meetresultaten uit onderzoeken, die rechtstreeks met de volksgezondheid te maken hebben, niet onmiddellijk en duidelijk worden bekendgemaakt aan de lokale besturen zelf. Poperinge moest de berichten over een eventuele besmetting zelf uit de pers vernemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier