Dringend eensgezind standpunt nodig in dossier voetbalstadion

Redactie KW

Er moet dringend een eensgezinde en duidelijke visie komen over de ontwikkeling van een voetbalstadion met winkels en kantoren in het zuiden van Brugge.

Dat is de conclusie van een debat dat donderdagavond in Brugge is gevoerd. Dat er een multifunctioneel stadion kan komen in de zuidrand van Brugge heeft de Vlaamse Regering begin april al beslist. Maar sindsdien is nog weinig ondernomen om het project verder vorm te geven.

Club Brugge weet al lang hoe z’n nieuwe voetbalstadion er zou moeten uitzien. Maar waar het moet komen heeft lang voor onenigheid en discussie gezorgd. De Vlaamse Regering heeft in april de knoop doorgehakt : Chartreusegebied en Oostkamp zijn één zone. En in die zone kunnen een nieuw stadion met winkels en kantoren komen. Maar hoeveel van wat en waar : daar is nog geen duidelijke visie over, klonk het op een debat dat verschillende werkgeversorganisaties organiseerden.

Projectontwikkelaar Uplace wil voortmaken met z’n plannen voor een stadion met winkelcomplex en treedt dat voorstel bij. Uplace wil veel winkels bij het stadion om het complex te financieren. Maar daar staat de voorzitter Dirk De fauw van het streekplatform Brugge dan weer niet voor te springen.

De fauw vindt dat een stadion met winkels weinig meerwaarde heeft voor Brugge en de regio. Maar minder winkelruimte zou ook minder privé-inbreng betekenen. En de Vlaamse overheid zit al krap bij kas. Alleen al de infrastructuurwerken die nodig zijn om het stadion te bereiken zouden al 50 miljoen Euro kosten. Het laatste woord over het project is dus nog lang niet gezegd.

– Meer hierover, vanavond in ons nieuws. –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier