Dringend bloedgevers gezocht

Redactie KW

Het bloedtransfusiecentrum West-Vlaanderen heeft een dringende oproep voor meer bloedgevers gelanceerd. Ondanks de vele mensen die reeds vrijwillige bloedgever zijn, is er nog steeds een groot tekort aan bloed.

Nog te weinig mensen zetten de stap om daadwerkelijk naar een bloedinzameling te gaan. Nochtans, elke gezonde persoon tussen 18 en 66 jaar is geschikt als donor.
Het tijdens een inzameling gegeven bloed wordt getest, bewerkt en bewaard. Vervolgens wordt het verdeeld naar de diverse ziekenhuizen waar er nood is aan bloed. Wanneer het over bloedtransfusies gaat, denken de meeste mensen vaak in eerste instantie aan verkeersongevallen. Het bloed wordt echter voor vele andere doeleinden zoals operaties of bevallingen gebruikt.
Wie zich aangesproken voelt, kan dus effectief iets doen om zijn medemens te helpen. De eerst volgende bloedinzameling in Pittem gaat door op donderdag 11 september van 16 uur tot 19u30 in de sporthal. Wie in Egem wil gaan bloed geven kan op dinsdag 16 september terecht in CC Het buurthuis eveneens van 16 uur tot 19u30.
Wie meer informatie wil over bloed geven kan terecht op de website www.bloedgevendoetleven.be.
(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier