Dries Herpoelaert aan hoofd van Antwerpse Zoo

Redactie KW

Dries Herpoelaert wordt de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA). In april 2010 zal hij het roer overnemen van Rudy Van Eysendeyk, die de maatschappij sinds januari 2001 leidt en straks met pensioen gaat. Dat maakte de KMDA vrijdag bekend.

Dries Herpoelaert is in de 166-jarige geschiedenis van ZOO Antwerpen, Planckendael, Koningin Elisabethzaal en het Serpentarium nog maar de tiende directeur die aan het hoofd van de organisatie komt.

Herpoelaert, geboren in 1966 in Roeselare, werd tijdens de selectieprocedure door de raad van bestuur uit meer dan 200 kandidaten gekozen.

De nieuwe topman is licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en doctorandus in de Financiële en Economische Wetenschappen aan de KU Leuven.

Na een succesvolle loopbaan bij Fortisbank, is Herpoelaert sinds 2004 algemeen directeur bij NV Music Hall Group, de exploitant van vier zalen (Vorst Nationaal, Capitole in Gent en de Stadsschouwburg en Zuiderkroon in Antwerpen) en organisator van grootschalige musicals zoals Les Misérables, Phantom of The Opera, Grease en Sound of Music. Herpoelaert woont met zijn vrouw en twee kinderen in Antwerpen.

“Dries Herpoelaert neemt dus weldra de leiding over een financieel uiterst gezond bedrijf met grote plannen, onder meer het nieuw te ontwikkelen congrescentrum in Antwerpen”, aldus het persbericht. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier