Dries Ghekiere uit Langemark geeft ‘lachwelness’

Redactie KW

Iedereen weet dat lachen gezond is, maar wist u dat er ook sessies lachwellness bestaan ? Op zaterdag 21 april kan je in Diksmuide door middel van lachsalvo’s tot rust komen. Dries Ghekiere uit Langemark verzorgt de cursus.

Dries (42) woont en werkt in Langemark. In zijn vrije tijd organiseert hij sessies lachwellness. De oorspronkelijke benaming luidt ‘lachyoga’, maar Dries heeft het dus liever over lachwellness. “Lachyoga doet te veel doet denken aan rek- en strekoefeningen, terwijl lachwellness daar weinig mee te maken heeft”, zegt hij. Bij lachwellness lachen we zonder reden, er gebeurt dus niets lachwekkends. Het eerste half uur doen we oefeningen om fysiek en mentaal te ontspannen en werken we met een gemaakte lach, geen spontane. In het laatste half uur gaan we over naar de vrije lach.”

Relativeren

“Als je uitbundig lacht, trilt je hele lichaam. Je ontspant dus en bent even weg van de dagelijkse beslommeringen, want je kunt niet lachen en piekeren tegelijk. Het resultaat van is dat je gemakkelijker omgaat met bepaalde situaties, je relativeert gemakkelijker”, weet Dries. In West-Vlaanderen is lachwellness niet zo bekend. Toch zou Dries het fijn vinden ooit een lachclub op te starten.

(VK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier