Drieëntwintig jobs weg bij muurbekledingsbedrijf Grandeco

Redactie KW

In het Tieltse bedrijf Grandeco Wallfashion Group, een producent van hoogwaardig vinylmuurbekleding, sneuvelen drieëntwintig banen. Dat meldt vakbondsman Tyno Parmentier van ABVV Textiel. De ontslagen vallen grotendeels in de weekendploeg.

“Door de tegenvallende resultaten op de Russische markt ziet de firma zich genoodzaakt om de helft van de weekendploeg, vooral de sectie expanyl, te ontslaan”, aldus Parmentier. “Ook in de snijafdeling werden een aantal herschikkingen gedaan, zodat daar één arbeider zijn baan verliest.”

De vakbonden bereikten een akkoord over de afvloeiingen. “Elke ontslagen werknemer krijgt een brutopremie van 800 euro uitbetaald en de opzeggingsperiode wordt omgezet is een verbrekingperiode”, klinkt het.

De muurbekledingsbedrijven Ideco uit Tielt en het Franse Grantil vormen sinds vorig jaar het concern Grandeco Wallfashion Group. De Gewestelijke Investeringsmaatschappij Vlaanderen (GIMV) is hoofdaandeelhouder en daardoor maakt het bedrijf deel uit van de Balta Group. In Tielt werken er in totaal 272 mensen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier