Drie West-Vlaamse bedrijven krijgen geld voor investeringen en opleidingen

Redactie KW

De Vlaamse Regering heeft beslist om 3 strategische investerings- en opleidingsprojecten van West-Vlaamse bedrijven te ondersteunen voor een totaal subsidiebedrag van circa 1,7 miljoen euro. Het gaat om projecten van de Thuiszorgwinkel in Ardooie, de NV Louage en Wisselinck in Ardooie en Balta Industries in Sint-Baafs-Vijve

NV Thuiszorgwinkel Ardooie:

De NV Thuiszorgwinkel in Ardooie krijgt 1 miljoen euro voor de bouw en renovatie van haar winkels en een nieuwe logistieke en administratieve zetel. De NV zal ook extra personeel aanwerven. De thuiszorgwinkel is actief op de markt van de paramedische hulpmiddelen en aanverwante dienstverlening.

NV Louage en Wisselinck Ardooie:

NV Louage en Wisselinck maakt schuif- en kanteldeursystemen. Het bedrijf zal nieuwe magazijnen bouwen op een nieuw bedrijventerreinen in Ardooie en zal ook zijn machinepark verhogen. De strategische investeringssteun bedraagt bijna 800.000 euro.

NV Balta Industries Sint-Baafs-Vijve:

De NV Balta Industries is één van de wereldleiders in vloerbekleding. De komende drie jaren voorziet Balta Industries bijna 17 miljoen euro aan nieuwe investeringen die de onderneming competitiever en duurzamer zullen maken. Er wordt ook fors geïnvesteerd in opleiding. Balta krijgt 931.000 euro.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier