Drie weken schaatsplezier naast gemeentehuis van Maldegem

Redactie KW

Maldegem – Sinds Valentijnsdag is de ijspiste in Maldegem drie weken lang schaatsklaar. Enkel op dinsdag en donderdag wordt er niet geschaatst.

Het heeft vorig jaar heel wat voeten in de aarde gehad voor het Maldegemse schepencollege het licht op groen zette om de ijspiste voor enkele weken op de markt te laten staan. Van zodra de VHMC een overeenkomst had met het schepencollege is zij met de uitbater van de ijspiste en met de uitbaters van de horecazaken van het centrum rond de tafel gaan zitten om de komst van de ijspiste voor te bereiden.

“Wij willen ervoor zorgen dat tussen 14 februari en 9 maart niet alleen duizenden ijsschaatsers de weg naar de ijspiste en het centrum van Maldegem vinden. Daarom worden er in die periode ook nog enkele andere activiteiten op en rond de ijspiste georganiseerd”, vertelt Gino Braet, voorzitter van VHMC en sinds kort ook ambtenaar lokale economie van Maldegem.

Uiitschieters in het programma zijn het Ontbijt on Ice op zondag 23 februari vanaf 9.30 uur, Waterzooi on Ice op woensdag 26 februari en een dag later Bombay-gin on Ice.

(Leopold Veirman)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier