Drie van de snelst groeiende Belgische bedrijven in West-Vlaanderen

Redactie KW

België staat op zeven in de Europese lijst met landen die de meeste snelgroeiende bedrijven tellen. Dat blijkt uit een rangschikking van het economische adviesbureau D&B en Europe’s 500, een vereniging van snelgroeiende ondernemingen. In die lijst onder meer West-Vlaamse bedrijven als Renson en Unifrost.

De lijst van landen met snelst groeiende bedrijven wordt aangevoerd door het Verenigd Koninkrijk (58 bedrijven), gevolgd door Duitsland (36) en Nederland (33). Portugal (18) en Italië (16) vervolledigen de top vijf. De snelste groeier in 2010 was het Britse bouwbedrijf Mears Group. De Nederlandse supermarktketen Jumbo en het Franse Webhelp, een internationaal callcenter, staan respectievelijk op plaatsen twee en drie.

Drie West-Vlaamse toppers

België telt vijf bedrijven in de Europese lijst met snelst groeiende ondernemingen, drie daarvan zijn West-Vlaams. Het gaat om het Brugse dienstenchequebedrijf Diensten-Aan-Huis (op plaats 35), Unifrost, een producent van diepvriesgroenten uit Koolskamp (plaats 90), het Brusselse communicatiebureau Mostra (123), sociaalnetwerksite Netlog uit Gent (151) en Renson, een fabrikant van ventilatiesystemen uit Waregem (181). De rangschikking houdt rekening met groei in omzet en werknemers, maar ook met inspanningen voor meer duurzaamheid en het stimuleren van werkgelegenheid.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier