Drie theehuizen in Kortrijk blijven dicht

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Drie theehuizen in Kortrijk , die eerder dit jaar noodgedwongen de deuren moesten sluiten na een politie-inval, blijven zeker tot eind dit jaar dicht. Dat heeft de gemeenteraad beslist. De handelspanden werden verzegeld nadat speurders er tal van inbreuken vaststelden, gaande van drugs- tot mensenhandel.

Eind mei vielen politie- en inspectiediensten in Kortrijk binnen in een aantal handelszaken die door vzw’s werden uitgebaat. Dat gebeurde ondermeer in de Groeningelaan en de Zwevegemsestraat. In drie theehuizen stelden de speurders tal van onregelmatigheden en inbreuken vast. Zo troffen ze er drugs, geseinde personen en mensen zonder papieren aan. Bovendien bleken veel van de aanwezigen ook bekend voor drugsfeiten, diefstal en wapenbezit. Redenen genoeg, vond het stadsbestuur, om de panden tot minstens eind dit jaar te sluiten.

Misschien nooit meer open

De voorlopige sluiting kan nog eens met een half jaar verlengd worden. Het is afwachten of de theehuizen überhaupt hun deuren nog openen. In elk geval blijven de politiediensten waakzaam.

Drie theehuizen in Kortrijk blijven dicht

Bekijk hier de reportage

(AD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier