Drie Roemenen veroordeeld voor verkrachting en poging tot verkrachting in Heist

© BELGA
Redactie KW

UPDATE – De correctionele rechtbank van Brugge heeft drie Roemenen veroordeeld voor een brutale verkrachting en ook een poging tot verkrachting. Beide feiten speelden zich af in Heist in februari dit jaar. De mannen hielden vol dat de vrouw instemde.

Op 20 februari probeerden 2 mannen een vrouw te verkrachten in de Knokkestraat in Heist. Ze sleurden het slachtoffer binnen in een verlaten pand en probeerden haar te verkrachten, maar de vrouw wist uiteindelijk te ontsnappen.

Tweede poging

Vijf dagen later probeerden de twee het nog eens, dit keer met een derde kompaan. Ze sleurden opnieuw een vrouw het lege pand binnen en verkrachtten haar. De daders werden na een grondig onderzoek herkend door getuigen en op camerabeelden. Sindsdien zitten ze in de cel. Ze hielden al die tijd vol dat de vrouw haar toestemming gaf, maar daar had de rechter duidelijk geen oren naar.

De rechtbank heeft nu twee Roemenen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 4 jaar. De derde Roemeen, die maar bij één van de twee feiten betrokken was, moet voor 40 maanden de cel in. Ze moeten de slachtoffers ook een voorlopige schadevergoeding van 15.400 euro betalen. Ze zijn ook voor 5 jaar ontzet uit hun burgerrechten.

(GW/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier