Drie personen naar ziekenhuis na gasontploffing

Redactie KW

(UPDATE) Tijdens wegeniswerken in de Koningin Astridlaan in Lauwe werd dinsdagvoormiddag ter hoogte van fruithandel ‘Het Fruitpaleis’ een gasleiding geraakt. Door het lek in de lagedrukleiding en de daarop volgende gasophoping in de riolering ontstond een ontploffing.

Groot alarm
De gasbel ontplofte even voor tien, met als gevolg een zware steekvlam. Er werd onmiddellijk groot alarm geslagen. De brandweer van Lauwe was snel ter plaatse, want de kazerne bevindt zich vlakbij. Maar arbeiders van de firma die bezig waren met grondwerken in de straat, hadden het vuur al geblust.

Gewonden

Twee bewoners van een nabijgelegen rijwoning, een echtpaar van 85 en 86 jaar oud, werden in shock naar het ziekenhuis gevoerd, net als hun buurvrouw. De garage en de keuken van het bejaarde koppel zijn vernield en er is ook schade aan de garagepoort van de buren.

De beheerder van het distributienet Eandis kwam ter plaatse om de schade op te meten en het gaslek te dichten. De straat bleef nog een tijdje afgesloten.

(Belga/BS/JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode De Leie) van vrijdag 27 augustus 2010. Meer ook vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier