Drie nieuwe ridders op Boter- en Kaasfeesten in Diksmuide

Redactie KW

Heel het centrum van Diksmuide staat op pinkstermaandag traditiegetrouw in het teken van de Boter- en Kaasfeesten, die in 2012 al aan hun 41ste editie toe zijn. De Grote Markt en de centrumstraten zijn het toneel voor feestelijke braderieën met heel wat randanimatie.

Uiteraard mogen ook het kaasbuffet en de kaasmarkt niet ontbreken. Kaasmakers uit Diksmuide en wijde omgeving stellen er hun producten voor. Er zijn bovendien verschillende muzikale optredens op diverse podia, alsook een rommelmarkt.

Orde van de Beuterwaeghe

Ook dit jaar werden drie nieuwe ridders opgenomen in de Orde van de Beuterwaeghe. Het gaat om Keiemnaar Walter Debergh, die al meer dan twintig jaar biologische kazen produceert op ‘t Dischhof, Jan De Vos, militair bevelhebber van de Provincie West-Vlaanderen op rust uit Sijsele, en kaasmaker Lucien Gysel uit Lo-Reninge.

Proeven

Nadat ze in een smaakproef drie kazen correct wisten te identificeren, werden de drie tot ridder geslagen en ontvingen vervolgens hun gewicht in boter. Achteraf volgde nog een glas patersbier om de doorstane emoties door te spoelen.

(TVDW, foto TVDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier