Drie miljoen euro winst voor PinguinLutosa

Redactie KW

Diepvriesgroenten- en aardappelproducent PinguinLutosa heeft vorig jaar bijna 3 miljoen euro winst gemaakt. Dat is minder dan in 2009. Toch is PinguinLutosa al bij al tevreden want het was geen makkelijk jaar, zegt de voedingsgroep. De omzet steeg met 10% tot zo’n 480 miljoen euro.

Herwig Dejonghe van PinguinLutosa: “We zijn eigenlijk tevreden gezien de moeilijke omstandigheden vorig jaar. Je weet: de eerste jaarhelft was moeilijk met lage marktprijzen. De tweede jaarhelft is uiteindelijk ook niet makkelijk geweest maar gezien de moeilijke omstandigheden vinden we dit resultaat behoorlijk. Vooral de omstandigheden in de aardappelen waren heel moeilijk. Moeilijke oogsten, vooral oktober en november met te veel regen en een vroege vorst. Die hebben ervoor gezorgd dat de aardappelprijzen van 80 euro per ton naar 240 euro zijn gestegen.”

De hoge aardappelprijzen konden pas dit jaar worden doorgerekend naar de klanten. PinguinLutosa behoort stilaan tot de Europese top. Vorig jaar nam het een belangrijke Franse groep over en vorige week nog het Limburgse Scana Noliko. Maar die aanwinsten worden pas dit jaar meegerekend in de jaarresultaten.

(ABO/LD)

Meer in het nieuws van WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier