Drie maanden cel voor cannabisboer wegens hondenbeet

Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft Patrick Lagrou donderdag veroordeeld tot een geldboete van tweemaal 1.100 euro en een celstraf van drie maanden wegens bedreigingen en een hondenbeet. Patrick Lagrou leidde een tijd geleden de grootste cannabisplantage ooit ontdekt in België.

Op 5 augustus 2010 werd een toen 85-jarige Franse wielertoerist in Ieper in de bil gebeten door een loslopende hond. De man hield een bestelwagen tegen, bestuurd door Lagrou. Volgens de wielertoerist ontstond nadien een ruzie waarbij Lagrou zou hebben gedreigd hem aan te rijden met de wagen.

Loslopen hond is onvoorzichtigheid

In eerste aanleg vond de rechter enkel de mondelinge bedreigingen bewezen. Dat de beet afkomstig was van een van de honden van Lagrou, wees de rechter af op grond van twijfel. Maar in beroep acht het hof nu beide feiten bewezen. Het laten loslopen van de hond ziet het hof als een onvoorzichtigheid die bestraft wordt met een boete van 1.100 euro. Ook de mondelinge bedreigingen blijven bewezen. Ook daarvoor moet Lagrou een boete van 1.100 euro betalen en kreeg hij een celstraf van drie maanden.

Drie maanden cel voor cannabisboer wegens hondenbeet

Bekijk hier de reportage

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier