Drie jaar cel voor onverbeterlijke snoepdief die houdt van frisco’s en Bifiworsten

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft de 46-jarige Michaël H. veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van drie jaar. De Brusselaar pleegde in totaal tien diefstallen. Bovendien werd hij op 24 juni 2013 al tot vier jaar cel veroordeeld voor identieke feiten.

Kort voor die laatste veroordeling pleegde Michaël H. opnieuw een waslijst aan diefstallen. Daarbij beperkte hij zich opnieuw niet tot geld en juwelen. Zo ging de Brusselaar bij een inbraak in een Brugse judoclub aan de haal met een aantal frisco’s. Bij het ACV in Ieper maakte hij naast werkloosheidsdocumenten ook Leo-koeken en fruitsap buit.

Maar ook geld en een bestelwagen…

Op 16 mei 2013 sloeg de veertiger uit Anderlecht toe bij Club Brugge. Hij stal 2.000 euro en een bestelwagen. Uit de kantine van KSV Bredene, een ploeg uit derde provinciale, ontvreemdde H. enkele weken eerder drankblikjes, snoep en bifi-worsten.

Michaël H. ging in beroep tegen zijn vorige veroordeling. De effectieve celstraf van vier jaar werd echter bevestigd door het hof van beroep. De verdediging had opgeworpen dat die straf ook voor deze inbrakenreeks kon volstaan. De rechter vond een bijkomende celstraf van drie jaar op zijn plaats.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier