Drie jaar cel voor Nederlandse drughandelaars in Kortrijk

Redactie KW

Drie Nederlanders uit de streek van Gouda zijn dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 18 maanden tot drie jaar voor drugshandel. Twee andere Nederlanders werden vrijgesproken. Ze opereerden vanuit een appartement in Kortrijk en hadden vooral Fransen op het oog.

Op zoek naar snelle winst ging een Nederlander van 24 in op het aanbod van een stadsgenoot in Gouda om vanuit een appartement in Kortrijk heroïne en cocaïne te verkopen. Hij kreeg daarbij de hulp van een kompaan van 26, die aan het Shellstation in Marke Fransen opwachtte en naar het drugspand begeleidde. Hij reed ook dagelijks naar Nederland met de opbrengst, zo’n drie- tot vijfduizend euro per dag. Voor hun verplaatsingen gebruikten ze huurvoertuigen.

XTC-pillen met batmanlogo

De handel kon halfweg juli na drie maanden worden opgerold. Bij een huiszoeking vonden de speurders 1,3 kilogram heroïne, 61 gram cocaïne en 409 xtc-pillen met Batmanlogo. Beiden vlogen in de cel en verblijven daar nog steeds. De dag na het opdoeken van de handel arriveerden aan het appartement nog drie andere Nederlanders uit de streek van Gouda.

Het parket verdacht hen ook van medewerking aan de handel. Slechts één van hen werd ook veroordeeld. De man van 24 kreeg drie jaar cel, waarvan de helft effectief, en een boete van 5.500 euro, waarvan 1.375 euro effectief. De 26-jarige Nederlander kreeg twee jaar cel, waarvan de helft effectief en dezelfde boete.

(jv/belga)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier