Drie jaar cel voor Franse overvaller

Redactie KW

Een Fransman van 46 is door de correctionele rechtbank van Kortrijk bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar voor enkele gewelddadige overvallen op oudere dames in het voorjaar van 2003. De rechter beval dinsdag zijn onmiddellijke aanhouding.

Het parket kwam de man op het spoor nadat op 23 april 2003 drie verdachte personen werden opgemerkt op het terras van een café in Kortrijk, in de buurt van een dure schoenwinkel. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, vluchtte het trio weg. De Fransman kon als enige gevat worden.

Toen de politie in het café een nylonkous, een kniptang en handschoenen vond, werd de link gelegd naar enkele gewelddadige overvallen op oudere dames in Kortrijk en Knokke-Heist eerder die maand. Bij die feiten hadden de overvallers het steeds op de dure juwelen van de slachtoffers gemunt. Ze maakten telkens gebruik van een nylonkous of een bivakmuts om hun gezicht te verbergen en van een kniptang. Ook werd de auto van de veroordeelde man in de buurt van enkele overvallen gezien. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier