Drie jaar cel voor Bulgaarse bankkaartfraudeurs

Redactie KW

Een 32-jarige Bulgaar heeft van de correctionele rechtbank van Brugge woensdag een effectieve celstraf van drie jaar gekregen omdat hij de spilfiguur was van een driekoppige bende die bankkaartgegevens kopieerde. Zijn 24-jarige en 20-jarige kompaan kregen allebei twee jaar effectief. Bij een andere zaak van skimming kregen drie Bulgaren elk twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel.

De drie veroordeelden uit de eerste zaak kregen per opdracht vierhonderd euro van een onbekende opdrachtgever, terwijl er in totaal 13.000 euro werd afgeschreven van de gekopieerde kaarten. Eens de bankkaartgegevens in het bezit waren van de bende, werden de kaarten verzilverd in de Verenigde Staten.

Middelkerke en De Haan

De Bulgaren skimden bankkaarten op 30 april in Wetteren, op 6 mei in Middelkerke en op 7 mei in De Haan. De drie veroordeelden uit de tweede zaak kregen een lichtere straf omdat ze van bij het begin meewerkten met het onderzoek. Zij waren actief tussen 4 en 17 augustus in Antwerpen, op 13 en 16 augustus in Kortrijk, op 15 augustus in Oostende en op 17 augustus in Brugge. De politie vond bij hen een opzetstuk voor een bankautomaat en verschillende USB-sticks met bankkaartgegevens.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Edities Het Brugsch Handelsblad en De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier