Drie jaar cel voor brandstichting en oplichting broer

Redactie KW

Een 27-jarige man uit Kortrijk is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan de helft effectief, voor brandstichting aan het huis van zijn broer en oplichting. Zijn 29-jarige neef uit Zele kreeg drie jaar cel, waarvan één jaar effectief, voor zijn aandeel in de brandstichting.

Op 22 oktober 2007 stichtte de Kortrijkzaan DL, samen met zijn neef, om 4 uur ‘s nachts brand aan de voordeur van zijn broer in
Dentergem. Ze deden dit na een avondje stappen. De brand bleef beperkt omdat de vrouw van het slachtoffer tijdig gewekt werd door het geknetter van het vuur.

Aanvankelijk ontkende het duo iets met de brand te maken te hebben. Verder onderzoek bracht aan het licht dat zij wel degelijk verantwoordelijk zijn voor het vuur maar aan de rechter wilden ze niet zeggen wie nu precies de brand had gesticht.

De hetze tussen de broers kreeg op 20 augustus 2008 een vervolg. De Kortrijkzaan kocht bij een groothandel in Waregem tuinmaterieel en liet alles factureren op de vennootschap van zijn broer. Bij die oplichting was ook een 29-jarige man uit Zonnebeke en een ex-vennoot van de man uit Dentergem betrokken. Zij kregen mildere straffen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier