Drie jaar cel voor brandstichter

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een man van 41 uit Koksijde veroordeeld tot drie jaar cel waarvan de helft met uitstel wegens brandstichting. Na een ruzie met zijn vriend stichtte hij op 16 april brand in zijn appartement in de Lejeunelaan in Koksijde. De man stak er zijn zetel in brand met een brandende sigaret en met gebruik van brandversnellers.

Advocate Ruth Vermeersch had nog geprobeerd om er de rechter nog van te overtuigen dat Guy M. niet opzettelijk brand had gesticht, maar op basis van Mortiers eigen verklaringen oordeelde de rechter dat hij wel degelijk met opzet zijn brandende sigaret in de zetel liet vallen. Toen de brandweer het appartement betrad, verzette Mortier zich zelfs tegen de tussenkomst van de brandweermannen. Hij had ook de batterij uit de
rookdetectoren gehaald in de slaapkamer waar hij met zijn vriend sliep. Na een zoveelste met drank overgoten ruzie, wilde hij met zijn vriend uit het leven stappen.

Het was al de derde maal dat er brand uitbrak in de flat waar de man samenwoont met zijn partner Wim D. met wie hij getrouwd is, maar een zeer tumultueuze relatie heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier