Drie jaar cel met uitstel voor uitbaters massagesalons in Brugge en Oostende

Redactie KW

Twee voormalige uitbaters van verschillende Thaise massagesalons in Brugge en Oostende hebben van de correctionele rechter in Brugge elk drie jaar cel met uitstel gekregen. Ze krijgen ook elk een boete van 5.500 euro, waarvan twee derde met uitstel. Bovendien spelen ze hun burgerrechten kwijt voor een periode van vijf jaar. Ten slotte wordt het vermogen van de beklaagden, ter waarde van 83.000 euro, verbeurdverklaard, waarvan de helft met uitstel.

In hun massagesalons werkten verschillende meisjes die door de uitbaters, een Belgische man en zijn Thaise ex-vrouw, verplicht werden naast de klassieke Thaise massages seksuele handelingen te bieden aan de klanten. Ook werden via dubieuze praktijken mensen uit Thailand naar hier overgebracht.

Al in 2004 stelde de politie vast dat er onregelmatigheden waren. Uiteindelijk gebeurde er pas drie jaar later een inval in Oostende. Dat salon werd dan gesloten en verplaatst naar Brugge. Daar hadden de uitbaters ook al een salon, maar dat is intussen gesloten. Nu baat de eigenares nog een klassiek Thais massagesalon uit, maar ze heeft naar eigen zeggen nog weinig klanten.

Op de zitting, een kleine maand geleden, weerlegden de uitbaters alle feiten en beweerden ze dat alles vrijwillig gebeurde. Daar hechtte de rechter geen geloof aan. Een Thaise ex-werkneemster die zich burgerlijke partij stelde, krijgt 2.500 euro morele schadevergoeding.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier