Drie jaar cel met uitstel voor Oostendse vechtersbaas

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft I.T. (22) veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. De Oostendenaar moest zich verantwoorden voor een reeks vechtpartijen. Een andere kemphaan, F.D. van 26, kreeg twee maanden met uitstel. Een vechtpartij tussen beiden op een Oostends voetbalveldje was het begin van een reeks zware incidenten.

In juni 2010 raakten I.T. en zijn vrienden slaags met F.D. (26) en zijn jongere broer. De 26-jarige Belg liep daarbij een neusbreuk op, zijn broertje werd verwond met een mes. Nadien kon F.D. de trage behandeling van die zaak moeilijk verkroppen. Eind januari van dit jaar besloot hij wraak te nemen. Hij schoot zijn rivaal met rubberkogels neer in het centrum van Oostende. Voor die feiten kreeg hij een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.

I.T. bleef na de feiten op het voetbalveldje betrokken in knokpartijen. Begin 2012 ging hij op één avond twee mensen met een mes te lijf in de Oostendse uitgaansbuurt. Voor die dubbele steekpartij werd hijveroordeeld tot drie jaar cel, de helft voorwaardelijk. Voor alle andere knokpartijen samen veroordeelde de rechter hem vanmorgen tot nog eens drie jaar voorwaardelijk. Drie andere betrokkenen kregen voorwaardelijke gevangenisstraffen van vier tot zes maanden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier