Drie grijze zeehonden aangespoeld na Sinterklaasstorm

Redactie KW

In Sea Life in Blankenberge verblijven momenteel drie grijze zeehondenpups. De jonge dieren spoelden verzwakt aan door de Sinterklaasstorm die vorige week over de Noordzee woedde.

Nadat er vorige week heel wat zeehondenjongen aanspoelden op de Nederlandse Waddeneilanden achtte Sea Life het goed mogelijk dat er ook heel wat pups zouden aanspoelen op de Belgische kust, wat ook gebeurde. Sinds zaterdag is het opvangcentrum al drie pups rijker.

Door de storm raakten de jongen hun moeder kwijt, waardoor ze ondervoed en verzwakt op de Belgische stranden terechtkwamen. Het gaat om een kleine pup, van een tiental dagen oud, die zaterdag al aanspoelde in Oostduinkerke, en om twee andere jongen die enkele weken oud zijn en maandag in Oostduinkerke en Blankenberge aanspoelden.

“Kans klein dat ze hun moeder nog terugvinden”

De pups die aanspoelden zijn grijze zeehonden die normaal aan de zuidkust van Engeland en Noord-Frankrijk leven. Het is dus vrij uitzonderlijk dat de dieren hier belanden. “De kans dat ze na deze storm hun moeder nog terug vinden is heel klein”, aldus dierenarts John Van Gompel die verwacht dat er de komende dagen jong pups zullen stranden aan de kust.

De drie jongen zullen maar een paar weken in Blankenberge verblijven, tot ze opnieuw aangesterkt zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier