Drie gewonden en grote ravage bij zwaar verkeersongeval in Koksijde

Redactie KW

Maandagmorgen omstreeks 6 uur verloor de bestuurder van een BMW-break de controle over zijn wagen net voorbij Ster der Zee in Koksijde, richting De Panne. Er vielen drie gewonden en de ravage was enorm.

De bestuurder raakte aan grote snelheid de boordsteen van de trambedding en ramde een honderdtal meter verder twee geparkeerde voertuigen. Een van de voertuigen werd door de klap op een tramspoor geworpen, waardoor het treinverkeer richting De Panne tijdelijk onderbroken was tussen Koksijde en De Panne.

Drie wagens volledig vernield

Bij het ongeval vielen één zwaar- en twee lichtgewonden, allen inzittenden van de BMW. De wagen die de twee geparkeerde voertuigen aanreed sloopte in zijn dolle rit ook nog een muurtje van een tuin. Door de botsing werden de drie wagens volledig vernield. Ook de weg tussen Ster der Zee en Sint-Idesbald werd tijdelijk afgesloten.

De brandweer van Koksijde had de handen vol met het ruimen van de brokstukken van de drie wagens over een afstand van wel honderd meter verspreid. De drie inzittenden werden naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht. (JT, foto JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier