Drie gewonden bij schietpartij tussen motorbendes UPDATE

In Aalbeke zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie leden van motorbende 'The Outlaws' zwaargewond geraakt bij een schietpartij.
Redactie KW

In Aalbeke zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie leden van motorbende ‘The Outlaws’ zwaargewond geraakt bij een schietpartij. Het parket bevestigt dat, maar is zeer karig met commentaar. Een onderzoeksrechter en de federale recherche voeren het gerechtelijk onderzoek. Klaarblijkelijk was de motorbende uit Aalbeke het slachtoffer van een afrekening met een rivaliserende bende.

De schietpartij gebeurde rond kwart na één zondagochtend in de Bergstraat in Aalbeke. “Een voertuig reed een paar keer het clubhuis voorbij van ‘The Outlaws’ en er werd meermaals gevuurd op het café”, zo vertellen enkele buurtbewoners. Drie leden van The Outlaws werden geraakt, twee onder hen zijn er erg aan toe. Ze zijn alledrie naar het ziekenhuis overgebracht.

De hele zondagochtend werd de Bergstraat in het centrum van Aalbeke afgezet. De slachtoffers, de uitbaters van café ‘Au Batteur’ en leden van de The Outlaws wilden geen commentaar geven en meden elk contact met de pers.

Burgemeester Lieven Lybeer van Kortrijk is in alle staten. “We leven hier niet in de Far West, wat er vannacht is gebeurd, is er zwaar over”, aldus de burgemeester. Wat het clubhuis van de motorbende betreft, geeft hij mee dat alle vergunningen in orde zijn en dat het eigenlijk gaat om een privéclub in een hangar van een café. “In het verleden hebben we weinig of geen problemen gekend met deze mensen”. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier