Drie gemeenten slaan slaan handen in elkaar voor betere lokalen voor Chiro Kiekeboe

Redactie KW

De gemeenten Lendelede, Kuurne en Kortrijk gaan onderling akkoord om de lokalen van Chiro Kiekeboe in Sint-Katharina te verbouwen en uit te breiden. Dat bleek op de gemeenteraadszitting van donderdag 19 april in Lendelede.

De gemeente Lendelede is initiatiefnemer en voorziet hiervoor 175.000 euro in zijn budget 2012. De stad Kortrijk en de gemeente Kuurne voorzien een toelage aan Lendelede, samen goed voor 140.000 euro.

Jong Lendelede stemde tegen. “Niet omdat ze de verbouwingen niet genegen zijn, maar wel omdat de gebouwen op gronden van de kerkfabriek in Sente staan en de gemeente geen eigenaar kan zijn van de gebouwen en dat ook nooit zal worden”, zei Rik Dewaele. “Wat als bijvoorbeeld binnen een aantal jaren daar geen Chiro meer zou zijn, dan zijn al die investeringen voor niets geweest.”

“Daar gaan wekelijks op zondag 100 à 150 kinderen uit Lendelede en nabije omgeving spelen en we willen dat dit verder op een veilige manier gebeurt. De juridische diensten van Kuurne en Kortrijk hebben onderzocht hoe dat juridisch best in zijn werk zou gaan en wij vertrouwen op hen. We werkten trouwens ook al goed samen voor het mobiliteitsplan en de begraafplaats in Sente”, aldus het antwoord van de bevoegde schepen. (IB)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Izegem) van vrijdag 27 april 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier