Drie en vijf jaar cel voor overvallen in De Haan en Bredene

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Brugge heeft een driekoppige bende veroordeeld tot effectieve celstraffen van drie en vijf jaar. De drie overvielen tijdens de nacht van 28 op 29 juni in Wenduine en Blankenberge twee personen omdat ze in geldnood verkeerden.

Eén man kreeg vijf jaar effectief en een boete. Hij wordt aanzien als de leider van de bende. Zijn naam wordt volgens het openbaar ministerie ook genoemd in het dossier van zinloos geweld met een tequilafles op 22 juli dit jaar in Oostende. Toen raakte een man uit Aarschot levensbedreigend gewond.

De twee andere betichten, een man van 20 uit Oostende en een man van 19 uit Oudenburg, kregen elk drie jaar effectief en een boete. Ook zij verschenen
aangehouden.

De bende trok tijdens de nacht van 28 op 29 juni in een Opel Corsa naar Blankenberge. Ze hadden als doel personen te beroven omdat ze in geldnood zaten. In Wenduine en Blankenberge richtten ze hun vizier op twee jongeren. Die werden verplicht hun bezittingen af te geven terwijl ze in de buik en het gezicht werden geschopt. Ze konden onder meer een gsm stelen. Eén van hun slachtoffer had geen geld op zak. Zijn bril werd vernield opdat hij de nummerplaat niet zou kunnen lezen.

Volgens de advocaat van de zwaarst gestrafte, ligt een combinatie van ADHD-medicatie en speed aan de basis van de feiten. De gerechtspsychiater noemde de man een psychopaat. Volgens de verdediging komt dat door het povere milieu waarin de man opgroeide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier